Skip to main content

Implantaten

Van_Den_Goorbergh_implantanten_1

Implantaten

Het verlies van tanden of kiezen kan het gevolg zijn van diverse oorzaken. Al met al is het een zeer vervelende en vaak traumatiserende gebeurtenis. Er zijn verschillende mogelijkheden om een gat in een tandenrij te herstellen. In het verleden werd er vaak gekozen voor het maken van een brug. Er moeten dan tanden of kiezen beslepen worden die de brug moeten dragen. Als deze tanden nog gaaf zijn is het slijpen niet wenselijk. Dan is een implantaat de uitkomst. Dit implantaat is een kunstwortel van titanium. Implantaten worden zeer goed door het lichaam geaccepteerd, kaakbot groeit namelijk vast aan titanium.

Heeft u een kunstgebit dan zijn implantaten de oplossing voor u. Een kunstgebit “zweeft” vaak door de mond en hindert het eten en spreken. Uw gebit kan worden vastgeschoven op implantaten. Men noemt dit ook wel het klikgebit. Kunstgebitten op implantaten komen voor vergoeding door de verzekeraar in aanmerking. Wij verzorgen de aanvraag voor u.

Neem contact op

Diagnostiek

Met behulp van rontgenbeelden wordt bepaald waar het implantaat moet komen te staan. In het bijzonder wordt hiervoor een CBCT rontgenmachine gebruikt. Deze machine maakt 3D rontgenbeelden waarmee de tandarts in de kaak kan kijken.
Ook wordt er een mondscan gemaakt zodat uw mond in 3D op de computer zichtbaar is. De planning van uw behandeling is met deze informatie zeer nauwkeurig vooraf uit te voeren.

Neem contact op
rontgen-implantaat_voor_nieuw rontgen-implantaat_na_nieuw

Beweeg de slider voor het resultaat.

Behandeling

Waar bot te weinig aanwezig is, kan meestal met een extra behandeling nieuw bot worden geplaatst. Dit kan kunstbot zijn of eigen bot. Na 6 tot 12 maanden kunnen de implantaten gezet worden.
Tijdens de behandeling wordt onder plaatselijke verdoving het implantaat in het kaakbot gezet. In de daarop volgende 2 tot 6 maanden hecht het kaakbot zich aan het implantaat. Daarna kan een kroon, brug of kunstgebit gemaakt worden.

De behandeling kan in één of in twee fasen gedaan worden. Dit is afhankelijk van de conditie van het bot. Bij één fase (bot in goede conditie) wordt het implantaat geplaatst en is het afdekdopje (healing abutment) zichtbaar boven het tandvlees. Bij twee fasen wordt het implantaat geplaatst en wordt het tandvlees er weer overheen gelegd. Als het implantaat is ingegroeid wordt in het tandvlees het implantaat opgezocht en dan het abutment geplaatst. Na een paar weken kan hier de implantaat kroon / brug of klikgebit op worden geplaatst.

Neem contact op

Risico’s

De kans van slagen van een implantaatoperatie is zeer groot. Goed onderzoek vooraf maakt de kans op complicaties of mislukkingen minimaal. Toch kan er direct na het plaatsen van een implantaat tijdelijk ongemak zijn in de vorm van napijn of zwelling. Ook komt het een enkele keer voor dat een implantaat niet vastgroeit en moet worden verwijderd. De kans hierop wordt groter bij rokers.

Neem contact op
Van_Den_Goorbergh_implanten_risico's

Overtuigd van
onze expertise?

Maak vandaag nog een afspraak met een van onze professionals!

Neem contact op
Van_Den_Goorbergh_Team_bewerkt

Contact

Telefonisch bereikbaar

Maandag
8:00 t/m 12:30
13:00 t/m 17:00
Dinsdag
8:00 t/m 12:30
13:00 t/m 17:00
Woensdag
8:00 t/m 12:30
13:00 t/m 17:00
Donderdag
8:00 t/m 12:30
13:00 t/m 17:00
Vrijdag
8:00 t/m 12:30