Skip to main content

Esthetische tandheelkunde

Beweeg de slider voor het resultaat. 

Kronen & facings

Zo op het oog lijkt er weinig verschil tussen esthetische en cosmetische tandheelkunde. Toch is er een groot verschil als je het nader beschouwt. De cosmetische tandheelkunde gaat uit van een verfraaiing van het gebit om het er mooier uit te laten zien, zodat het witter is of rechter staat. Helaas wordt bij deze visie nogal eens voorbij gegaan aan de gezondheid van het gebit en het behoud van de tanden en kiezen. Er kan besloten worden van gave tanden glazuur af te slijpen, alleen maar om ze recht te maken en er een wit schildje op te plakken.
In de esthetische tandheelkunde wordt gekeken naar het behoud van het natuurlijke gebit. Er zal dan bijvoorbeeld eerder gewerkt worden met een beugel om de tanden recht te zetten en ze daarna te bleken. Zodanig dat de tanden hun eigen schoonheid behouden, niet beschadigd worden en daardoor nog lang vitaal en sterk blijven.
De esthetische tandheelkunde heeft haar eigen ethiek, waar de cosmetische tandheelkunde meer camouflerend werkt en minder uitgaat van het behoud van tanden en kiezen.
Na een esthetische behandeling heb je mooie tanden die natuurlijk ogen en sterk zijn geworden door de bijdrage van de kwaliteit van de restauraties. Terwijl de cosmetische tandheelkunde als eindproduct mooie, witte, rechte tanden heeft om te zien maar waaronder nog steeds scheve en bruine tanden – geheel of gedeeltelijk – afgeslepen kunnen zitten.
Dat is waarom Van den Goorbergh Mondzorg Prinsenbeek de voorkeur geeft aan esthetische tandheelkunde.

Neem contact op

Overtuigd van
onze expertise?

Maak vandaag nog een afspraak met een van onze professionals!

Neem contact op
Van_Den_Goorbergh_Team_bewerkt

Contact

Telefonisch bereikbaar

Maandag
8:00 t/m 12:30
13:00 t/m 17:00
Dinsdag
8:00 t/m 12:30
13:00 t/m 17:00
Woensdag
8:00 t/m 12:30
13:00 t/m 17:00
Donderdag
8:00 t/m 12:30
13:00 t/m 17:00
Vrijdag
8:00 t/m 12:30