Skip to main content

Orthodontie

Een mooie glimlach laat je stralen!
Van den Goorbergh Mondzorg Prinsenbeek gaat altijd uit van de totale mondgezondheid, waarbij oplossingen worden gekozen die het beste bij je passen. Hier lees je meer over ons individueel gemaakte brackets beugel (Insignia-beugelsysteem) en over de doorzichtige beugel (Spark Aligner systeem).

Van_den_Goorbergh_orthontie_brackets_1

Brackets of Spark Aligners?

Bij van den Goorbergh Mondzorg Prinsenbeek hanteren we het Insignia systeem en het Spark systeem. 

In veel gevallen kan met het Insignia systeem binnen 1,5 jaar het stabiele eindresultaat worden bereikt: een mooie brede glimlach!

Als een van de weinige tandartspraktijken in Breda e.o., biedt van den Goorbergh Mondzorg Prinsenbeek de mogelijkheid op nagenoeg onzichtbare wijze rechte tanden te krijgen. De Spark methode is een doorzichtige beugel, waardoor het niet opvalt dat u een beugel draagt. Door deze innovatie kunt u een mooi en recht gebit krijgen zonder een opvallende slotjesbeugel te hoeven dragen.

Neem contact op

Insignia beugel: maatwerk voor jouw gebit

Om jouw mond gezond en mooi te maken, gebruiken we het in onze ogen allerbeste en meest geavanceerde bracket systeem: het Insignia beugelsysteem. Dit systeem wordt helemaal op maat gemaakt voor jouw mond, met behulp van digitale 3D technieken van Insignia. Met Insignia werken we voorspelbaar en heel precies aan het mooiste en beste eindresultaat voor jouw mond.

Van_den_Goorbergh_Insignia_beugel
Ormco CBT Integration

Gezichtsanalyse

Aan het begin van jouw behandeling wordt het eindresultaat voorspeld aan de hand van een uitgebreide analyse. Met Insignia worden brackets op de tanden geplaatst met een zeer hoge nauwkeurigheid. Deze nauwkeurigheid is vooralsnog met geen enkel ander slotjesbeugelsysteem mogelijk.

Wil je meer lezen over het Insignia-beugelsysteem? Op deze website vind je meer informatie en verschillende animaties en video’s, die nog meer uitleg geven over het beugeltraject en de techniek van Insignia. Heb je andere vragen over het beugelsysteem? Neem dan contact op met Van den Goorbergh Mondzorg Prinsenbeek.

Spark Aligner; de doorzichtige beugel

Naast het Insignia-beugelsysteem bieden wij de Spark Aligner behandeling aan. Een van de grootste voordelen van de Spark Aligner is dat hij “onzichtbaar” is en als enig aligner systeem hebben we duidelijk zicht op de wortels van je tanden en kiezen. Wil je meer weten over de doorzichtige beugel Spark Aligner en ben je benieuwd of deze behandeling iets voor jou is? Lees dan hier verder.

Online volgsysteem

Bij de Spark Aligners wordt jouw beugeltraject online gevolgd. Er wordt gebruik gemaakt van Dental Monitoring. Voorlopig wordt er bij het Insignia beugelsysteem nog geen gebruik gemaakt van online opvolging, je dient voor controles naar de praktijk te komen.

Beugel voor kinderen

Doordat je met het Insignia-beugelsysteem voor een relatief kortere periode een beugel draagt, zal het veranderproces in jouw mond sneller klaar zijn. Hierdoor is de kans op het krijgen van gaatjes ook kleiner. En, goed om te weten: met Insignia hoef je bij ons nooit een buitenbeugel of blokbeugel te dragen. We weten al sinds het begin van deze eeuw dat je kaken niet kunt laten groeien met een beugel, dus waarom zouden we je plagen met deze apparatuur?

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is het is niet mogelijk om de kaakgroei te stimuleren of af te remmen met een beugel. De beugel is bedoeld voor het rechtzetten en positioneren van tanden en kiezen, maar we kunnen tanden ook oprichten en zo meer ruimte bieden in de breedte van het gebit. Dat maakt je lach voller en breder en je hebt minder kans dat er kiezen verwijderd moeten worden. Tijdens het opstellen van een behandelplan, houden we natuurlijk rekening met de groei van een kind, maar ook met het ouder worden, zodat het eindresultaat van het gebit op elke leeftijd er steeds fantastisch uit ziet.

Beugel voor volwassenen

We gebruiken de beugel niet alleen voor het rechtzetten van de tanden. De beugel biedt ook een alternatief voor het ontbreken van tanden en kiezen. Daarnaast kan de beugel bijdragen aan een betere mondgezondheid, wanneer je bijvoorbeeld last hebt van tandvleesproblemen.

Van_den_Goorbergh_orthontie_beugel_plaatsen

Wat kunnen we nog meer door het plaatsen van een beugel?

We zijn in staat om de uitstraling van jouw gezicht te veranderen, door de tanden je lippen maximaal te laten ondersteunen. Een veel betere en gezondere oplossing dan het toepassen van fillers. Een beugel kan een hele passende en effectieve oplossing zijn, wanneer het gezicht op latere leeftijd wat invalt of wanneer de lippen niet goed worden ondersteund. Met een beugelbehandeling kunnen we zelfs de lichtreflectie en daarmee de uitstraling van je tanden verbeteren. Dit doen we door de tanden in een andere hoek te plaatsen, wanneer ze bijvoorbeeld wat meer naar binnen gericht zijn en hierdoor donkerder lijken.

Neem contact op

Meer weten over beugels en onze specialisten?

Wil je meer weten over het Insignia-beugelsysteem en Spark Aligner? Over onze tandartsen of over behandeltrajecten? Hieronder lees je alvast de antwoorden op veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag, of wil je alvast een kennismakingsgesprek inplannen met één van onze behandelaars? Neem contact op met Van den Goorbergh Mondzorg prinsenbeek

Neem contact op
Van_Den_Goorbergh_Team_bewerkt

Contact

Telefonisch bereikbaar

Maandag
8:00 t/m 12:30
13:00 t/m 17:00
Dinsdag
8:00 t/m 12:30
13:00 t/m 17:00
Woensdag
8:00 t/m 12:30
13:00 t/m 17:00
Donderdag
8:00 t/m 12:30
13:00 t/m 17:00
Vrijdag
8:00 t/m 12:30